MATEU BLANCH EXPLICA EXPERIÈNCIES D’INNOVACIÓ A LES JORNADES D’EMPRENEDORIA DE LA UDL

24/03/2021

La taula rodona “Com reinventar-me?” ha comptat també amb la presència de Núria Benet, propietària d’Ekilibrium, i de Marc Garcia, fundador de Mytapper

“L’emprenedoria és una actitud davant de la vida, l’actitud de plantejar-te fer coses noves”, segons ha afirmat Mateu Blanch, xef i propietari del restaurant Caravista, situat a la ciutat de Lleida. Blanch ha explicat la seva experiència en el món de la restauració en el decurs de la taula rodona online amb emprenedors/es del territori titulada “Com reinventar-me?” celebrada aquest dimarts dia 23 de març en el marc de les XXI Jornades d’Emprenedoria de la UDL. El col·loqui ha comptat també amb la presència de Núria Benet, propietària i dietista a la botiga d’aliments orgànics Ekilibrium, i de Marc Garcia, fundador i CEO de Mytapper.

Blanch ha explicat que, després de 22 anys adquirint experiència com a xef a diversos restaurants i aprenent de grans mestres dels fogons, com Chicho Castaño, va decidir iniciar una aventura en solitari creant “un restaurant que fos diferent a tot el que hi ha a Lleida”. Neix així el Caravista, un establiment que és alhora restaurant i peixateria i on el producte té un protagonisme especial, ja “que només entrar, el client troba una exposició de peixos i mariscos, amb la qual cosa ja tenim molt de guanyat, ja que la gent menja per la vista”.

El cuiner lleidatà ha dit també que l‘inici de la pandèmia el va portar a “una revolució mental” de la qual va néixer la necessitat de reinventar-se, amb iniciatives com pack especial a domicili de Sant Jordi, consistent en una rosa, dues paelles de marisc i un pastís de Sant Jordi, resultat de la col·laboració entre la Floristeria Arroyo, el restaurant Caravista i la pastisseria El Cisne i que donava resposta a la impossibilitat de la gent de sortir de casa.

Mateu Blanch, en definitiva, ha volgut demostrat que la emprenedoria no és patrimoni de la gent més jove -qualsevol etapa de la trajectòria professional és bona per a innovar- i que fins i tot el món de la restauració, on ja sembla tot inventat, té àmbits verges oberts a noves iniciatives.

De la seva banda, Núria Benet ha comentat el gran esforç que va suposar per a ella i el seu company engegar el negoci quan, només inaugurar el seu establiment el mes de febrer de l’any passat, van decretar el confinament al cap d’uns dies. “Vam haver de reinventar-nos ràpidament perquè havíem fet molta inversió i les perspectives no eren gens bones. Així és que vam optar per portar les comandes dels clients a domicili –productes a granel, dietètica, herboristeria, cosmètica natural…– i, gràcies a les xarxes socials, vam poder arribar a molta gent, que continua apostant per Ekilibrium”. Benet ha encoratjat a tots els joves emprenedors a tirar endavant amb els seus projectes i a no tenir por del fracàs, “la motivació, el treball constant i les ganes que la teva idea funcioni són els motors per a seguir endavant”.

Marc Garcia, de Mytapper, ha explicat que va crear la seva empresa en plena pandèmia, amb l’objectiu “que el sector de la restauració fes arribar el menjar a domicili a un cost molt més ajustat que el que cobren les plataformes de repartiment”. Les comissions de Mytapper són només del 10% i 15% i a hores d’ara ja treballa amb gairebé una trentena de restaurants de referència de la ciutat. El seu objectiu és consolidar-se a Lleida i, més endavant, poder donar a conèixer el seu aplicatiu en d’altres ciutats.

 

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0