ROGER VILLARÓ “INAUGURA” LES JORNADES “A 4 MANS LLEIDA” DEL CARAVISTA RESTAURANT

28/02/2020

El menú va combinar la cuina tradicional i l’alta gastronomia amb una barreja d’ingredients que afavoreix una singular varietat de sabors, colors i textures

El xef Roger Villaró va “inaugurar“ ahir dijous les 2es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida” amb un menú creatiu elaborat conjuntament amb el cuiner Mateu Blanch i que va tenir com a marc el Caravista Restaurant. El menú de degustació va comptar amb 25 participants i va combinar la cuina tradicional i l’alta gastronomia amb una barreja d’ingredients en una iniciativa destinada a afavorir la varietat de sabors, colors i textures.

Els duet va obrir el foc amb un aperitiu doble, un trifàsic amb una base d’herbes, vodka i tomàquet i una orelleta salada d’steak tàrtar (vedella i ostres), seguit d’un “Matrimoni de lioneses mar i muntanya” (la primera de botifarra negra i calamar amb alfàbrega i la segona de brandada de bacallà, poma i wasabi) i unes croquetes “Boccato di Cardinale” de plàncton, tonyina marinada i caviar de tòfona.

La sessió gastronòmica va proseguir amb una “Paella a la vista” (arròs amb gamba vermella, garoines i maionesa safrà) i un “Homo Sapiens 2.0” (tagliatta de vedella –entrecot laminat— amb la seva glassa, el moll de l’os i guarnició cavernícola a base de trossets de verdura, tot pensat per menjar amb les mans). Les postres van consistir en la creació “Perfum El Manicomio” (iogurt floral cítric, ceviche de mango i sorbet de violeta) i en un “Tsunami Dolç” de fantasies de xocolata, tot regat amb vins i caves Parxet.

Villaró és un cuiner nascut a Tàrrega que va ser un dels 5 finalistes al III Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dènia, i que va fonamentar la seva reputació com a xef als restaurants lleidatans Baba Room i El Cau de Sant Llorenç. Properament té previst el restaurant El Manicomio a la capital del Segrià.

Les jornades continuaran el dia 5 de març amb Lluís Bonillo, que gestiona actualment l’Aula Gastronòmica de Lleida; el 9 d’abril amb Xixo Castaño, xef del restaurant Malena (set anys consecutius amb una estrella Michelin), i el 16 d’abril amb la cuinera i professora de l’Escola d’Hostaleria Mercè Tomàs, que va regentar L’Estel de la Mercè entre 2004 i 2019.

Els sopars tenen lloc els dijous i van sempre precedits d’un show cooking consistent en l’elaboració in situ d’un còctel o snack d’aperitiu. A més, els xefs expliquen i preparen en directe cada plat del menú.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0