PRESENTACIÓ DE LES II JORNADES GASTRONÒMIQUES “A 4 MANS” AMB 4 RECONEGUTS XEFS

19/02/2020

Enguany tindran lloc del 27 de febrer al 16 d’abril amb la participació de Roger Villaró, Lluís Bonillo, Xixo Castaño i Mercè Tomàs

Roger Villaró, Lluís Bonillo, Xixo Castaño i Mercè Tomàs seran –juntament amb Mateu Blanch, el cuiner resident– els protagonistes de les 2es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, les quals tindran lloc del 27 de febrer al 16 d’abril al recentment remodelat Caravista Restaurant de Lleida. Aquesta nova edició de les jornades combinarà la cuina tradicional amb els plantejaments creatius dels cuiners participants i en el que la fusió de productes de proximitat i d’altres cultures gastronòmiques serà un tret destacat.

La presentació de les jornades ha tingut lloc aquest dimecres al Caravista Restaurant amb la presència dels xefs Roger Villaró i Mateu Blanch, del sommelier Toni Lara i de Serafí Martínez, representant de l’empresa col·laboradora Gleva Estates. Blanch ha explicat que la proposta té el triple objectiu de “promocionar la gastronomia en general i la de Lleida en particular; demostrar que aquesta ciutat i aquest territori tenen talent, també en l’àmbit gastronòmic, i donar l’oportunitat als amants de la bona cuina de provar coses noves”.

Els sopars tindran lloc els dijous, a les 21 h, i aniran sempre precedits d’un show cooking consistent en l’elaboració in situ d’un còctel o snack d’aperitiu. A més, els xefs explicaran i prepararan en directe cada plat del menú. Igualment, inclourà un combinat d’acomiadament. Enguany cada una de les sessions tindrà com a al·licient extra el sorteig d’un dinar d’arròs per a dues persones.

El xef Roger Villaró obrirà les jornades el 27 de febrer Villaró amb un menú de degustació que combinarà la cuina tradicional i l’alta gastronomia amb una barreja d’ingredients que afavoreix una singular varietat de sabors, colors i textures. Villaró és un cuiner nascut a Tàrrega que va ser un dels 5 finalistes al III Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dènia, on va participar al costat d’altres 49 cuiners de tota Espanya l’any 2014. En la seva rica trajectòria en el món de la restauració ha estat l’ànima dels restaurants lleidatans Baba Room i El Cau de Sant Llorenç, un local aquest últim en el que va guanyar el premi a la Millor Tapa 2017 de la III Ruta de la Tapa de San Miguel.

El dia 5 de març serà el torn de Lluís Bonillo, que presentarà un menú cosmopolita que beu de la gastronomia catalana i d’altres tradicions ciulinàries del món, sempre presentant uns plats equilibrats, gustosos i saludables. Bonillo gestiona actualment l’Aula Gastronòmica de Lleida, associació destinada a la difusió de la cultura gastronòmica, i és professor a l’Escola d’Hosteleria de Lleida. Diplomat en Turisme i format després com a cuiner, ha passat pels fogons d’hotels d’Anglaterra, França i Espanya. Ha fet també estades professionals que li han facilitat l’accés a cuines com les del Celler de Can Roca de Girona, Petxines de Lloret de Mar, Can Gaig de Barcelona o l’Hotel Castell de Castellciutat.

El xef Xixo Castaño elaborarà el dia 9 d’abril un sopar amb la seva característica combinació de cuina tradicional i cuina d’avantguarda que busca “emocionar el comensal”. De formació autodidacta, el prestigiós cuiner regenta actualment el restaurant Malena —set anys consecutius amb una estrella Michelin—, situat al complex d’experimentació gastronòmica La Vaqueria de Gimenells. El xef, precursor de la cuina creativa i referent indiscutible del món gastronòmic lleidatà, destaca per una delicada creativitat que, sense renunciar a les arrels lleidatanes, combina l’ús de productes de qualitat i la tècnica culinària, especialment les coccions al vapor de la brasa.

La cuinera i professora de l’Escola d’Hostaleria Mercè Tomàs, una de les xefs lleidatanes de referència, tancarà les jornades amb una proposta a base de plats originals, creatius, caracteritzats pel contrast de gustos i amb l’ús de productes frescos de la temporada. El sopar es planteja com un homenatge a la històrica cuinera del restaurant lleidatà L’Estel de la Mercè, tancat l’any 2019 després de 15 anys de funcionament, en què també participarà Toni Lara, que fou sommelier de l’esmentat establiment. L’Estel de la Mercè fou una referència durant 15 anys en la seva exitosa aposta per una cuina moderna amb arrels tradicionals, resultat d’una formació a l’escola d’Hosteleria, una llarga experiència i uns maridatges perfectes.

De la seva banda, l’aportació gastronòmica de Mateu Blanch tindrà com a pilars bàsics la cuina marinera i la creativitat, amb un plantejament que parteix de conceptes tradicionals filtrats a través del sedàs de la modernitat, i basada sempre en productes de proximitat i en el peix i marisc de qualitat.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0