MATEU BLANCH PORTA LES SEVES ELABORACIONS EN 3D AL GULFOOD DUBAI

23/02/2021

El xef lleidatà participa en la secció Tastes of the World elaborant amb tècniques de 3D rèpliques alimentàries de la torre Burj Khalifa

El reputat saló alimentari té lloc del 21 al 25 de febrer als Emirats Àrabs Units 

El xef lleidatà Mateu Blanch ha estat un dels cuiners convidats al Gulfood Dubai, una de les fires alimentàries més importants del món i que acull xefs de diversos països, alguns amb una o vàries estrelles Michelin. Blanch protagonitza showcookings públics de creació de plats amb la innovadora cuina en 3D dins de la secció Tastes of the World, en la quals es presenten elaboracions gastronòmiques originals o innovadores. El titular del restaurant Caravista fa concretament rèpliques alimentàries de la torre Burj Khalifa de Dubai (que és, amb els seus 830 metres, l’edifici mes alt del món), elaborant 2 varietats salades (d’humus normal i d’humus de remolatxa) i 2 varietats dolces (de fruita de la passió i de carabassa).

Mateu Blanch ha viatjat als Emirats Àrabs Units dins l’equip d’Essence Food, firma que dirigeix el prestigiós xef Marcio Barradas. Una de les principals novetats que presenta la empresa gallega és precisament la proposta alimentària basada en l’aplicació de la tecnologia digital a noves formes d’alimentació innovadores i funcionals. Aquesta tècnica permet elaborar plats originals amb aliments reaprofitats.

Essence Food aplica avançades tecnologies de l’alimentació per aprofitar els excedents de producció i elaborar aliments liofilitzats i funcionals. El projecte gira al voltant de l’aprofitament dels excedents de producció alimentària per frenar el malbaratament i generar aliments liofilitzats d’alt valor nutricional. Mitjançant una avançada tècnica de deshidratació testejada entre consumidors, els nous productes desenvolupats per Essence Food conserven totes les seves qualitats organolèptiques fins i tot en condicions climàtiques adverses durant un llarg període de temps superior a cinc anys.

A la secció de la fira Tastes of the World xefs famosos d’arreu desenvolupen   experiències en viu demostrant com treure el màxim profit d’ingredients per elaborar plats saborosos, utilitzant mètodes innovadors de preparació d’aliments i assolint zero residus. Entre altres, passaran per aquesta secció xefs amb 1 estrella Michelin, com l’israelià Gal Ben-Moshe (Prism Restaurant de Berlín) o el portuguès Rui Silvestre (restaurant Vistas de Vila Nova de Cacela); amb 2 estrelles Michelin, l’italià Marco Sacco (restaurant Piccolo Lago de Fondotoce-Lago i Mergozzo) o l’alemany René Frank (restaurant Coda de Berlín); o amb 3 estrelles Michelin, l’italià Norbert Niederkofler (restaurant St. Hubertus de San Cassiano).

Gulfood, la major fira agroalimentària professional del Golf Pèrsic i l’Orient Mitjà, acull 2.500 empreses de 85 països, a més de de 60 xefs de gran prestigi, molts d’ells amb estrelles Michelin. En les darreres edicions ha rebut una mitjana de 70.000 visitants.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0