MATEU BLANCH CELEBRA A LA SEU VELLA ELS 25 ANYS DAVANT DELS FOGONS

12/03/2021

Acompanyat del prestigiós cuiner Xixo Castaño, el nostre xef és entrevistat pel periodista gastronòmic Enric Ribera amb l’emblemàtic conjunt monumental lleidatà de fons

Mateu Blanch i la Seu Vella estan d’enhorabona. El temple medieval ha estat elegit recentment el monument favorit de Catalunya, mentre que el xef lleidatà ha assolit els 25 anys en el món de la gastronomia. Per celebrar aquesta efemèride, el reconegut periodista gastronòmic Enric Ribera l’ha entrevistat, en companyia del xef Xixo Castaño, amb el magnífic conjunt de la Seu Vella com a teló de fons.

En el decurs de la conversa, Enric Ribera ha recordat els inicis del nostre xef, quan l’aleshores professor a l’Escola d’Hosteleria Xixo Castaño va veure en Mateu Blanch un alumne avantatjat i se’l va emportar al seu establiment, el Restaurant Malena. Un santuari gastronòmic on va fer els primers passos com a professional, sempre sota l’expert guiatge del mestre Castaño.

Enric Ribera ha fet un breu repàs dels guardons obtinguts al llarg de la trajectòria professional, i tot seguit ha recordat algunes iniciatives singulars de Mateu Blanch. Iniciatives com el I Rap Festival de Lleida, una proposta pionera a l’Estat que va maridar la cuina creativa i l’art urbà de la mà de professionals de la gastronomia i d’artistes del món de la música, el ball, la poesia i el grafiti; o la recent estada a la Gulfood Dubai, fira internacional celebrada als Emirats Àrabs Units en la qual Mateu Blanch va fer una espectacular demostració de les seves les habilitats en l’elaboració d’aliments en 3D.

L’impulsor del restaurant Caravista, després d’expressar el reconeixement i l’admiració envers el seu mestre Xixo Castaño, s’ha referit a la paella “cent per cent lleidatana” que elabora amb productes de l’Horta, i ha anunciat que enguany portarà a terme una sèrie d’iniciatives gastronòmiques, lúdiques i culturals per celebrar aquest quart de segle de trajectòria professional.

De la seva banda, Xixo Castaño -una estrella Michelin i un Sol Repsol- ha aprofitat l’encontre per explicar el l’innovador sistema de cocció amb foc de llenya que ha implementat al seu restaurant, un sistema que combina vapor d’aigua i les aromes de la pròpia fusta per donar un toc singular als plats elaborats en un forn especialment adaptat.

Enric Ribera ha finalitzat l’entrevista agraint als dos cuiners el treball incansable que han portat a terme aquests anys per tal que “el nivell gastronòmic i turístic de les nostres terres elevi el seu llistó”. No hi ha cap dubte que Mateu Blanch, després de pujar al Burj Khalifa de Dubai (que amb els seus 830 metres és l’edifici més alt del món), està preparat per elevar el nivell de les seves creacions culinàries a les més altes cotes d’excel·lència gastronòmica!

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0