LA RESTAURACIÓ I ELS VINS DE LLEIDA TRIOMFEN A LA PRESENTACIÓ DE LA GUIA GOURMAND 2021

24/05/2021

Mateu Blanch, xef del restaurant Caravista, el Celler Raimat i la Finca Prats Hotel Golf & Spa de Lleida, entre les 5 empreses premiades de Catalunya

La restauració i els vins de Lleida han triomfat en la presentació de l’edició 2021 de la “Guia Gourmand de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès”, acte celebrat aquest migdia al restaurant Caravista de Lleida en presència de més d’una trentena de convidats, entre representats de les empreses premiades, professionals del món de la restauració i periodistes de mitjans de Lleida i de Catalunya. Cal remarcar que aquest és la primera vegada que l’acte de presentació es fa en territori lleidatà.

Les empreses premiades per la seva tasca destacada en pro de la gastronomia i el turisme catalans han estat el Celler Raimat (Celler de l’any 2021), Finca Prats Hotel Golf & Spa de Lleida (Hotel de l’any 2021), Mateu Blanch, del restaurant Caravista (Xef de l’any 2021), Ferran Cerro Restaurant de Reus (Restaurant revelació de l’any 2021) i L’Original Experiències Gastronòmiques de Cambrils (Restaurant de l’any 2021).

Mateu Blanch, propietari del restaurant Caravista, ha destacat que aquests guardons “d’una banda són el premi a la feina ben feta del dia a dia, en el meu cas de tot un equip que aposta per la bona gastronomia, i de l’altra és també un reconeixement a la gastronomia de Lleida i una promoció important per a tot el territori”. El cuiner lleidatà ha agraït el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, “que és la pedrera del futur del nostre sector”.

 El director de la guia, Fèlix Llovell, ha explicat que la guia està feta per un equip de 10 professionals i que està dirigida “a la gent que li agrada menjar bé i no equivocar-se”. Llovell ha destacat també la implantació de la guia digital, que ja l’any passat va tenir 2.900 usuaris i va rebre 11.113 visites. El document recull informació molt detallada de més de 500 restaurants i hotels de Catalunya, Andalusia, l’Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Comunitat de Madrid, Múrcia, Navarra, País Basc, La Rioja, Comunitat Valenciana, Andorra, França, Mònaco i Alemanya.

Els restaurants inclosos a la guia es puntuen després d’una visita en funció dels següents criteris: cuina (màxim 6 punts); decoració i marc físic (màxim 2 punts); celler (màxim 1 punt), i servei i detalls (màxim 1 punt). La puntuació màxima és de 10 punts. S’atorguen fins a un màxim de 5 símbols “Gourmand”, de forma similar a les “estrelles” de Michelin o els “sols” de Repsol, segons la citada puntuació.

Ha presidit l’acte Paco Cerdà, president de Turisme de Lleida, qui ha destacat el bon nivell de la restauració i dels xefs lleidatans.

Xixo Castaño, xef del restaurant Malena (Gimenells), reconegut amb 1 estrella Michelin, ha valorat especialment que “es tracta d’una guia elaborada per professionals amb criteris professionals”. De la seva banda, el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Xavier Tarragona, ha agraït que l’acte s’hagi fet a Lleida i ha incidit en la importància que tenen les guies gastronòmiques per a la promoció de la restauració del territori.

La Guia Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès, coneguda popularment com la Guia Gourmand”, està dirigida pels periodistes tarragonins Fèlix Llovell. Fundada el 1992, enguany ha assolit la 30a edició. El llibret aporta informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la guia en les visites anuals que fan als establiments.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0