LA CUINA FUTURISTA D’IVAN PASCUAL TANCA LES JORNADES “A 4 MANS”

07/03/2019

La xocolata i els productes hidropònics han tingut un paper destacat

La cuina futurista d’Ivan Pascual han tancat demà avui les 1es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, celebrades a Lleida del 31 de gener al 7 de març amb la participació de 6 reconeguts xefs del panorama gastronòmic català. En col·laboració amb Mateu Blanch, cuiner del Caravista Restaurant i organitzador de la iniciativa, Pascual ha elaborat una dotzena de creacions inspirades en Futròpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria basat en una singular filosofia de “encapsular el sabor per transportar-lo al futur”.
Ivan Pascual ha explicat que el menú “associa la filosofia del snacking i l’street food amb l’encapsulament dels sabors, que és com imagino la gastronomia del futur”. Cal recordar que el xef almenarenc va assolir l’11è lloc al World Chocolate Master 2018, concurs que va aplegar els 20 millors xocolaters del món i que va tenir lloc del 31 d’octubre al 2 de novembre a París.

Especialista en el món de la xocolata, Pascual ha presentat en el decurs del sopar de demà unes creacions innovadores com l’aperitiu de bombó de formatge amb xocolata de tomata, un sorbet 100% pinya amb xocolata vegà de coco, o unes postres com el Germinat after eight o el Solstís (elaboració presentada al World Chocolate Masters) de xocolata, festucs i ratafia.

Els productes hidropònics (cultivats sense terra, només amb aigua) han tingut també un paper destacat amb elaboracions com el còctel de benvinguda (gaspatxo nitro de remolatxa hidropònica) o l’entrant a base d’amanida hidropònica amb adobats i fruits vermells.

El menú s’ha arrodonit amb plats creatius com un musclo al Tigretón (versió del clàssic tigre en copa), la crema violeta i Tabolles, bacallà amb maionesa d’all granat i zephyr i el melós de vedella amb demi-glace Saint Domingue.

L’street cooking previ al sopar ha comptat amb un te Sencha Fuji amb algues elaborat per la sumiller Mar Viera. El sopar gastronòmic ha inclòs també un còctel de benvinguda i un combinat d’acomiadament.

Les jornades han consistit en 5 sopars gastronòmics, en cadascun del quals Mateu Blanch i un xef convidat han elaborat un menú que ha fusionat els respectius estils. Aquesta és la primera vegada que Lleida acull una experiència d’aquest tipus, en un període de l’any, segons Blanch, “en el que hi ha poca oferta d’iniciatives d’aquest tipus”.

Han participat en les jornades prèvies Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), amb un original menú inspirat en motius marítims amb l’ajuda d’una impressora 3D; Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, amb una cuina que fusiona la tradició de la terra amb la perspectiva asiàtica; David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida, amb una proposta de cuina conceptual de contrastos; Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0