GASTRONOMIA DE CONTRASTOS EN EL TERCER SOPAR “A 4 MANS LLEIDA”

21/02/2019

El xef convidat David Molina, del Restaurant Cràpula, ha ofert un menú basat en productes de proximitat i innovadors, com la xocolata robí

La cuina de contrastos ha estat dijous la protagonista del tercer sopar de les Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, iniciativa culinària que es desenvolupa a Lleida del 31 de gener al 7 de març amb la participació de 6 recondel Restaurant Caravista Restaurant i organitzador de les jornades.

Els plats innovadors de Molina, basats en productes de proximitat i en un concepte de cuina que té molta cura del producte, la tècnica i la presentació, s’han combinat amb la reinterpretació de la cuina marinera de Blanch. El primer ha presentat plats trencadors com els ravioli de foie, cafè i tòfona o el jarret de vedella confitat amb patata, bolets i xocolata, cuit durant 48 hores a baixa temperatura. Destaca a les postres la “perla i robí”, amb un nou tipus de xocolata, el robí, que s’afegeix als tres tipus tradicionals, la xocolata negre, la xocolata blanca i la xocolata amb llet.

De la seva banda, Mateu ha elaborat un tàrtar de tonyina vermella, advocat i wasabi; un ceviche de skrei (bacallà noruec), i una orada amb romesco deconstruït i calçots.

El còctel de benvinguda ha consistit en un Bloody Mary i soda de roses “pensat per menjar més que no pas per beure”, en paraules de Molina. Prèviament al sopar hi ha hagut una demostració gastronòmica en la que s’ha elaborat un canaló de panís fregit amb cansalada i formatge i un salmó al bufador amb coco i llima.

David Molina i Mateu Blanch comparteixen cuina per fer gaudir als comensals de la seva particular “revolució” gastronòmica i per l’esforç comú per posar en valor i obtenir el reconeixement de la gastronomia de la seva terra natal, així com impulsar i defensar la cuina en general, amb productes de la terra i del mar. Molina, guanyador del primer programa “Deixa lloc per a les postres”, de Paco Torreblanca, juntament amb Blanch, tots dos guanyadors del concurs “Joves Cuiners Àngel Moncusí”, s’han retrobat en aquesta jornada per barrejar els seus coneixements culinaris en un menú de contrastos.

Cal recordar que els sopars gastronòmics tenen un preu de 45 € i inclouen un show cooking previ que es fa al carrer, un còctel de benvinguda, el sopar amb vins escollits i un combinat d’acomiadament.

El programa de les jornades

Les 1es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida” es concreten en 5 sopars temàtics en els que un xef convidat i el propi Mateu Blanch elaboren un menú que fusiona els respectius estils. Aquesta és la primera vegada que Lleida acull una experiència d’aquest tipus, en un període de l’any en el que, segons Blanch, “hi ha poca oferta d’iniciatives d’aquest tipus”.

Les jornades van començar amb la participació dels cuiners Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), i Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, i prosseguiran demà dijous amb David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida; Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda (dijous, 28 de febrer), i Ivan Pascual, de Gumer Events d’Almenar, amb creacions inspirades en Frutòpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria (dijous, 7 de març).

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0