FUSIÓ DE CUINA MARINERA I JAPONESA EN EL SEGON SOPAR “A 4 MANS LLEIDA”

07/02/2019

Ha tingut lloc aquest dijous amb la participació del xef convidat Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera

La cuina asiàtica ha tingut un paper destacat en el segon sopar de les Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, una iniciativa culinària que es desenvolupa a Lleida del 31 de gener al 7 de març amb la participació de 6 reconeguts professionals del panorama gastronòmic català. Aquest dijous el Caravista Restaurant de Lleida ha ofert un singular menú elaborat pel xef resident Mateu Blanch i pel xef convidat Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, especialista en cuina asiàtica, i més específicament en cuina japonesa.

El menú ha inclòs un còctel de benvinguda Gin Fizz “fred-calent” de kumquats i taronges (el kumquat és el cítric més petit del món, originari del sud-est asiàtic) i sis creacions que combinen els sabors mariners de la Mediterrània i l’Atlàntic amb tocs i notes del Japó i l’Orient Llunyà: brous d’hivern i els seus vegetals, tempura d’anemona de Galícia, cloïsses al vapor de sake amb all i bitxo, dashi d’eriçó de mar, nanbanzuke de verat i ànec de Preixana amb koji i moniato, rematat tot amb unes postres a base de mató, te matxa i gelat de festuc.

Prèviament al sopar s’ha fet una demostració gastronòmica al carrer en la que s’han eleborat un saam de brandada de bacallà i algues, en aquest cas servit de dues maneres: sobre una fulla d’enciam i sobre un cruixent d’arròs. El saam és una elaboració asiàtica que es menja amb la mà consistent en una fulla farcida amb arròs, carn o peix.

Amb un preu de 45 €, els sopars gastronòmics inclouen un show cooking previ que es fa al carrer, un còctel de benvinguda, el sopar amb vins escollits i un combinat d’acomiadament.

Les Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida” van començar dijous passat amb l’elaboració d’un menú 3D amb Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), com a cuiner convidat, i després del sopar d’aquest dijous continuaran amb la participació de David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida, amb una proposta de cuina conceptual de contrastos (dijous, 21 de febrer), i Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda (dijous, 28 de febrer). Tancarà el cicle Ivan Pascual, de Gumer Events d’Almenar, amb creacions inspirades en Frutòpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria (dijous, 7 de març).

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0