ÈXIT DE LES DEMOSTRACIONS DE GASTRONOMIA EN 3D DE MATEU BLANCH A DUBAI

01/03/2021

El xef lleidatà ha participat a la fira Gulfood Dubai fent figures geomètriques i rèpliques alimentàries de la torre Burj Khalifa mitjançant aquesta tecnologia 

L’elaboració d’aliments en 3D a càrrec del xef lleidatà Mateu Blanch ha estat un dels plats forts de la    secció “Tastes of the World” de la fira Gulfood Dubai, fira celebrada aquesta setmana a la ciutat dels Emirats Àrabs Units. Blanch ha participat al Gulfood Dubai, la major fira agroalimentària professional de Orient Mitjà i una de les més importants del món, dins de l’equip d’Essence Food. Aquesta empresa, creada pel prestigiós xef Marcio Barradas, proposa l’aplicació de la tecnologia digital a noves formes d’alimentació innovadores i funcionals per tal d’elaborar plats originals amb aliments reaprofitats, evitant d’aquesta manera el malbaratament alimentari.

El showcooking en el que ha participat el cuiner lleidatà ha tancat la secció “Tastes of the World” i ha consistit en l’elaboració mitjançant la tecnologia 3D de diverses figures geomètriques i de rèpliques alimentàries de la torre Burj Khalifa de Dubai (l’edifici més alt del món). Precisament, la figura de la torre Burj Khalifa, amb 10 cm d’altura, ha estat la creació alimentària més alta elaborada fins ara per Blanch amb aquest sistema. Les figures fetes via 3D han utilitzat com a ingredients bàsics patata, humus normal i de remolatxa, alvocat i xocolata.

 

 

L’equip de professionals de Marcio Barradas ha estat l’únic de l’Estat espanyol que ha participat en el Gulfood Dubai, i també l’únic que ha fet demostracions en 3D. El saló acull 2.500 empreses de 85 països, a més de de 60 xefs de gran prestigi, molts d’ells amb estrelles Michelin.

 

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0