MATEU BLANCH ELABORA UNES ORIGINALS ORELLETES A LA FIRA DE L’OLI

20/01/2020

Amb l’oli i la creativitat com a protagonistes indiscutibles, Mateu Blanch ha elaborat en directe a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques una original gamma d’orelletes dolces i salades que combinen la tradició i l’esperit avantguardista del seu creador.

”Es tracta de sorprendre al públic amb un producte clàssic però que té presentació d’snacki que incorpora ingredients, textures i sabors innovadors”, afirma el xef lleidatà. “L’oli, a més, té una doble presència en l’elaboració d’aquestes orelletes, ja que forma part de la massa i al mateix temps s’utilitza en el fregit de la peça”, remarca el cuiner.

La primera creació ha estat una orelleta amb oli de grans de mostassa en format d’steak tartar, elaborat amb carn de Vedella Massot de primera qualitat.

A continuació, Blanch ha procedit a elaborar una orelleta de gambes al ajillo. Es tracta d’una creació feta amb oli amb sabor a gambes, caiena i all, afegint-hi una làmina de gambes i un allioli gratinat en directe.

Finalment, el xef del Caravista Restarant ha preparat una miniorelleta de xocolata, oli i sal. Amb una massa d’oli de cacau, la peça s’ha presentat en format ganache amb cobertura de xocolata i peta zetes d’or cruixent. En aquesta elaboració Mateu ha volgut homenatjar l’oli d’oliva, conegut també com l’“or líquid”, decorant l’orelleta amb una fina capa d’esprai daurat.

Han acompanyat Mateu Blanc en la presentació de les orelletes de disseny Roger Villaró, xef col·laborador, així com Jesús Gimena i Lluís Bonillo, representants de l’Aula Gastronòmica.

El cuiner lleidatà ha fet la demostració el diumenge, dia 19 de gener, a l’Espai Cuina de l’Oli del recinte firal. En total, tretze xefs catalans de primer nivell han dut a terme demostracions gastronòmiques en el marc de la darrera edició del certamen.

Carrito0
¡No hay productos en el carrito!
0